Numbs ‘21

In de serie Numbs ’21 staat het zoeken naar de verhouding met de ander centraal. Nu we ons bevinden in een samenleving waarin we onszelf opnieuw moeten uitvinden, is ook de relatie met onze omgeving veranderd. Alledaagse gebruiken en handelingen worden uitvergroot en onder de loep genomen. Wat voorheen nog vanzelfsprekend was, kan plotseling een issue worden. 
 
Herinneringen aan de omgang met de ander komen terug in de serie Numbs ‘21 die gemaakt is tijdens de 2e lockdown. Deze uit piepschuim gesneden karakters van verpakkingsmateriaal dat voorhanden was, kregen eigenschappen die refereren aan het ‘verstommende’ gevoel dat ik vaak had door de afstand met de ander en de stilte op straat. Een boodschap doen in de supermarkt werd een onderneming en voelde als bewegen in een choreografie. Ruimte zoeken en innemen, wachten en omlopen om afstand te houden. 
 
Langzaam groeiden de Numbs uit tot een familie van witbonte wezens die gefotografeerd werden in mijn atelier. Al zoekend verdwalen ze in irreële ruimtes die aan verandering onderhevig zijn en nieuwe decors vormen voor een volgende ontmoeting, zich een weg banend in een nieuw tijdperk.